Ahoj všem

,
již pár měsíců řeším takový zásadní problém v mém životě a přemýšlím, kam se s ním svěřit, kde by mi někdo řekl svůj názor, abych se podívala na můj problém s odstupem... Tohle vlákýnko na to dost sedí, takže to napíšu sem a kdokoliv mi cokoliv napište, co Vás k tomu napadne.
Tím problémem je, že nevím, co chci v životě dělat. Když jsem byla malá, měla jsem jasno: budu slavná zpěvačka, budu mít hodně peněz a bude vystaráno. Jenže jak člověk dospívá, každý se mu akorát vysměje a řekne, že hudbou se v Čechách může živit jen Karel Gott. A tak jsem svůj sen nechala někde zapomenutý v podvědomí a rozhodla se, že se budu věnovat vědě (teď studuji biologii a moc mě baví). Sen se probudil, když jsem začala číst knihy o úspěchu. Tam bylo psáno: Vzpomeňte si na své sny. Vytyčte si cíl a jděte k němu. A já si vzpomněla na svůj dětský sen. A rozhodla jsem se, že si ho prostě nějak splním. Začala jsem hrát na basskytaru a hrála jsem v několika kapelách. Přes knihy o úspěchu jsem se pak dostala k duchovnu (zajímavé

). A opět jsem začala přemýšlet nad mým smyslem života, posláním.. nebo jak to nazvat. Chci žít život v přítomnosti a užívat si přítomnost, ne si stále říkat: až budu dobrá zpěvačka, budu se mít dobře. Chci se mít dobře teď. Také si myslím, že můj dětský sen byl jen zamaskováním touhy po uznání, po obdivu - kterého se mi v dětství asi nedostávalo. Takže je to jen moje ego, které chce, abych byla v něčem dobrá a něco dokázala?

Protože když se mám dokopat ke cvičení, to je hrůza. A pokud mám být zpěvačka (nebo baskytaristka, to je vcelku jedno), musím cvičit každý den, a při té představě je mi úzko, cítím se tím strašně omezená. Tak jsem si řekla: nechci být slavná, nechci hledat uspokojení v uznání od druhých. Musím být šťastná sama ze sebe. Budu se věnovat naplno škole a prostě si užívat života, nestresovat se, že musím každý den cvičit zpěv nebo na basskytaru.
Jenže když si pustím nějaká videa z našich koncertů, kde jsem hrála, vždy si říkám, jak mi tehdy bylo fajn, chybí mi ty večery trávené s kapelou ve zkušebně, dokonce jednou jsme tak už asi 4 hodiny seděli a něco hudebně bloumali, a já si řekla: teď jsem opravdu šťastná... Navíc vidím, že na hudební nástroje mám dost velký talent, naučila jsem se taky na flétnu a kytaru, vcelku bez obtíží a u ostatních vidím jak dřou aby hráli jako já a já nikdy moc necvičila... není škoda promrhat talent, který jsem dostala "zadarmo"?
A do toho ta moje věda, škola mi taky jde docela sama od sebe, může to vypadat, že by mi kdekdo záviděl, jenže pro mě je právě problém, že se neumím rozhodnout, čemu se v životě věnovat, nejradši bych dělala vědu i hudbu, ale zase nechci žít ve stresu... A ta hudba se musí trénovat skoro denně a z toho mám špatný pocit... Kdyby to tak šlo bez trénování
Do peněženky jsem si vložila kartičku s afirmací, která se mi moc líbí: VŠECHNO JE PRO TEBE MOŽNÉ. A tak si ji čtu a říkám si: když je všechno možné, proč si tedy nemůžu splnit sen a hrát na velkých pódiích s kapelou? U toho vědecky bloumat a bádat nad duchovními věcmi? Musí mít člověk jen jedno poslání v životě? A není to všechno jen pěkně schované ego, které pořád našeptává někde v koutku, že musím něco dokázat? Když si ale řeknu, že nechci nic dokázat, budu si prostě občas hrát na basu, občas si zazpívám, vystuduju VŠ a budu dělat nějakou biologii jen tak pro zábavu... Cítím nějaké prázdno, jako by mi něco chybělo... Přijde mi to, jako by ve mě byly dvě osobnosti, jedna vědecká toužící po informacích, vzdělávání a celoživotním bádání, a druhá hudební dušička, která chce hrát a zpívat... mám z toho těžkou hlavu. Snad někdo pochopil, co jsem tu napsala, je to zamotané

ahoj Lenny